Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Mateşevo – Andrijevica Bölümünün İhale Değeri 530 Milyon Euro Olacak, EBRD 200 Milyon Euro Finanse Ediyor

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Bar-Boljare otoyolunun Mateşevo ​​– Andrijevica kesiminin inşaatı için ihale ilanı yayınladı.

Duyuruda açıklandığı üzere çalışmaların tahmini değeri 530 milyon euro olup, bu tutarın 200 milyon eurosunu EBRD finanse edecek.

Bu Mateşevo'dan Andrijevica'ya giden karayolunun toplam 22 kilometre uzunluğundaki ikinci bölümüdür.

Bankanın müşterisi, krediden elde edilen fonları, yani EBRD tarafından yönetilen bağışı otoyolun bu bölümünün inşası için kullanmayı planlayan Monteput şirketidir.

Belirtildiği üzere bu duyuru yalnızca bilgilendirme amaçlı olup çağrının henüz başvurulara açık olmadığı ifade edilmektedir.

Karadağ Başbakanı Milojko Spajiç geçtiğimiz günlerde EBRD'nin Karadağ'a 200 milyon euro tutarında bir krediyi onayladığını duyurdu. Kredinin yanı sıra, Avrupa Komisyonu'ndan (AK) bu yatırımın %40'ını oluşturacak bir hibe de verilecek.

Spajiç, "Projenin toplam değeri 500 milyon euro ise hibe miktarı 200 milyon, 600 milyon euro ise hibe miktarı 240 milyon euro civarında olacak" dedi.

Monteput Direktörü Milan Ljiljaniç daha sonra ilk olarak ön yeterlilik çağrısının yayınlanacağını, ardından yıl ortasında ihalenin yapılacağını duyurdu.

Daha önce Hükümet, ihale ve yüklenici seçiminin ardından ikinci bölümün inşasına bu yıl başlayacağını duyurmuştu.

 

Kaynak: İnvestitor Haber Sitesi

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği