Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kırgızistan'ın Bölgelerinde Tarım-Gıda Kümelenmelerin Geliştirilmesi Ve Su Tedarikinin İyileştirilmesi İçin 42,6 Milyon Dolar Daha Tahsis Edilecek

Kırgız Cumhuriyeti Maliye Bakanı Sayın Almaz Baketaev, Washington, D.C.'ye (ABD) gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun yıllık toplantılarında uluslararası kalkınma kurumlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Bildirildiğine göre, ziyaretin temel amacı, Kırgız Cumhuriyeti'nin hidroelektrik potansiyelini artıracak olan Kambarata HES-1 projesini tanıtmaktı.

Görüşmeler sırasında Sayın Baketaev toplam 42,6 milyon dolar tutarında iki anlaşma imzaladı:

1- Sürdürülebilir Tarımsal Gıda Kümelerinin Geliştirilmesi (35 milyon $). Proje, üretici finansmanı ve üreticiler ile toplayıcılar/işleyiciler arasındaki üretim ortaklıkları yoluyla süt ürünleri ve bahçecilik kümelerine kredi sağlayacaktır.

2- Sürdürülebilir Kırsal Su Temini ve Sanitasyon Geliştirme (7, 64 milyon $). Proje Oş, Çüy ve Issık-Kul bölgelerindeki kırsal nüfusun temiz içme suyuna erişimini iyileştirecektir.

 

Kaynak: https://kabar.kg/news/na-razvitie-klasterov-i-uluchshenie-vodosnabzheniia-v-regionakh-kr-vydeliat-eshche-42-6-mln/

 

Firmalarımızın ilgili Kurumlar nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.

 

Kırgız Cumhuriyeti Su Kaynakları, Tarım ve İşleme Sanayii Bakanlığı

https://agro.gov.kg/ru/main/

 

Dünya Bankası Bişkek Ofisi

https://www.worldbank.org/en/country/kyrgyzrepublic