Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Dünya Bankası, Dijital İçerme Projesi İçin Özbekistan'a 50 Milyon Dolar Tahsis Edecek

Özbekistan Ekonomi ve Maliye Bakanlığı ile Dünya Bankası, Dijital İçerme projesinin uygulanması için 50 milyon dolar tutarında uygun kredi tahsisi konusunda anlaşma imzaladı.

Dünya Bankası Grubu (WBG) ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Washington'daki bahar toplantılarının oturum aralarında, Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Antonella Bassani, Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Maliye Bakanı Jamshid Kuchkarov ile Özbekistan hükümetinin piyasa reformlarını uygulama çabalarına ve iklim değişikliğinin etkilerine yanıt verme stratejilerine verdiği desteği görüştü.

Taraflar ayrıca Özbekistan'ın kalkınma, yatırım çekme ve BT hizmetleri sektöründe yeni işler yaratma dahil olmak üzere dijital bir ekonomi oluşturmasına yardımcı olacak bir projeyi finanse etmek için bir anlaşma da imzaladı.

Uygun kredi, Özbekistan'ın kırsal ve uzak bölgelerinden 4.500'ü kadın ve 360'ı engelli olmak üzere yaklaşık 9.000 gencin bilgi teknolojisi hizmetlerinde (ITES) istihdam edilmesine yardımcı olacak.

Diğer bir yön ise ülke genelinde modern ofis alanı sunan 11'e kadar bölgesel ITES merkezinin açılmasıdır. Bu önlemlerin, ITES şirketlerini Özbekistan bölgelerinde temsilcilik ofisleri açmaya teşvik etmesi öngörülmektedir. (Gazeta.uz)