Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Fas, Sürdürebilir Enerji Ajansı (Masen) Tarafından, 400Mw Üretim Kapasitesiyle Nassim North Projesinin Tasarımı, Finansmanı, İnşaatı, İşletmesi Ve Bakımı Ile İlgili Ön Yeterlilik (Prequalification) İhalesi Açıldı

Fas, Sürdürebilir Enerji Ajansı (MASEN) tarafından, Independant Power Producer Programı kapsamında 400MW üretim kapasitesiyle Nassim North Projesinin Tasarımı, Finansmanı, İnşaatı, İşletmesi ve Bakımı ile ilgili Ön Yeterlilik (Prequalification) ihalesi açılmıştır. Proje, Koudia Al Baida Extension (150MW) ve Dar Chaoui (250MW) dahil olmak üzere 2 rüzgar parkından oluşmaktadır.

Projeyi geliştirecek firmaya MASEN ile imzalanan Power Purchasing Agreement (PPA) kapsamında, 30 yıllık süre boyunca alım garantisi sağlanacağı bildirilmiştir.

Proje kapsamı, başvuru yöntemleri, başvuruda istenen belgeler, kriterler ve diğer hususlar, ekli Ön Yeterlilik İhalesi dosyasına bakılarak incelenebilmektedir.

24 Haziran 2024 günü saat 14:00’da (Yerel saat) ihaleye ilişkin başvuru zarflarının açılacağı hususlarına yer verilmektedir.

İşbu ihale ve ihale dosyasına ilişkin herhangi bir bilgi talebi için, MASEN kurumu ile nassimnorth400mw@masen.ma e-posta adresi kullanılarak veya MASEN (Adres: Moroccan Agency for Sustainable Energy, Nassim North 400MW Program, N° 50 Rocade Sud, Rabat-Casablanca, Immeubles A, B, C et D Zénith Rabat. Souissi, Rabat, Maroc.) adresine yazarak İngilizce dilinde irtibata geçilmesinin mümkün olduğu bildirilmiştir.

Bu bağlamda, yukarıda özet bilgilerine yer verilen söz konusu ihalenin tüm dokümanlarının aşağıdaki bağlantıdan indirilmesi mümkündür:

https://etendering.masen.ma/index.php?page=entreprise.EntrepriseDemandeTelechargementDce&refConsultation=1023&orgAcronyme=t5y