Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Madagaskar’dan Yeni Ticaret Portalı

Madagaskar Ticari Bilgi Portalı Salı günü açıldı. Operatörler için gerekli tüm bilgiler burada mevcuttur. Ticari verilerin basitleştirilmesi ve merkezileştirilmesinde önemli bir adıma işaret eden Madagaskar Ticari Bilgi Portalı (PICM) kullanıma sunuldu. Sanayileşme ve Ticaret Bakanlığı tarafından, Afrika Kalkınma Bankası ve Avrupa Birliği gibi teknik ve mali ortakların desteğiyle gerçekleştirilen bu gelişme, bürokratik engelleri ortadan kaldırmayı ve ihracat ve ithalat prosedürlerinin daha fazla şeffaflığını ve öngörülebilirliğini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Madagaskar'ın amiral gemisi ürünü olan vanilyanın ihracatını düşünün. PICM, SIG-OC hesabı oluşturmaktan bitki sağlığı sertifikalarının alınmasına kadar prosedürlere ilişkin eksiksiz bir kılavuz sunar. Bu, dış pazarlara erişimi büyük ölçüde basitleştirir ve endüstriyel birimlerin yararlanıcıları için ihracat prosedürlerini kolaylaştırarak Tek Bölge, Tek Fabrika (ODOF) projesi gibi girişimleri destekler.

Portal aynı zamanda kooperatif kurmak için takip edilmesi gereken prosedürler konusunda da kullanıcılara yol gösteriyor. Bu yönergeler, ticari faaliyetlerini kurmak ve büyütmek isteyen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler için gereklidir. PICM ile operatörler, bilgi ve destek almak için bakanlık ofislerine fiziksel seyahate gerek kalmadan, bir kooperatifin kurulması için gerekli olan en son mevzuata ve formalitelere erişebilirler.

Son olarak portal, iş kanunları ve düzenlemeleri hakkında ayrıntılı kılavuzlar sunmakta ve uluslararası pazarlarda gezinmeye yönelik pratik ipuçları sunmaktadır.

 Operatörler siteyi şu bağlantıdan ziyaret edebilir: www.pic.commerce.mg

Kaynak : https://www.lexpress.mg/2/5/2024