Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Yıldırım Group, Kosova’ya 43 Milyon Avro’luk Güneş Enerjisi Yatırımı Yapacaktır.

Kosova’da faaliyet gösteren Yıldırım Group’un  bünyesinde olan Yildirim Energy Europe Kosovo SH.P.K. , maliyeti  43 milyon Avro üzerinde olan  güneş enerjisi yatırımına ilişkin temel atma töreni gerçekleştirmiştir.

Kosova’nın Drenas Belediyesi’nde gerçekleştirilen yatırıma ilişkin Yıldırım Holding Başkanı ve CEO’su  Yüksel Yıldırım, yenilenebilir enerji üretimine yönelik ilk etapta 54 megawatt olmak üzere 2026 yılına kadar 150 megawatt kapasiteye ulaşacak projeye start verdiklerini söyleyerek söz konusu yatırımların Kosova’nın kalkınmasına da katkı sağlayacağını ifade etmiştir. Törene katılan Türkiye’nin Priştine  Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı,  Yıldırım Group tarafından gerçekleştirilen Ferronikel yatırımının Kosova’da doğrudan 800, dolaylı olarak  binin üzerinde çalışana iş imkanı yarattığını ve ülke  ihracatına katkı sağladığını ifade etmiştir.

Açılış töreni ardından Yıldırım Holding Başkanı ve CEO’su  Yüksel Yıldırım, Büyükelçi Sabri Tunç Angılı ile birlikte Kosova Başbakanı Albin Kurti’yi ziyaret ederek mevcut ve gelecekteki yatırımları hakkında bilgi vermiştir.

 

Kaynak: Zeri Haber Sitesi;  https://zeri.info/ekonomia/535150/kurti-u-takua-me-pronarin-e-grupit-yildirim-qe-vendosi-gurthemelin-per-parkun-e-energjise-diellore/