Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Narın Elektrik Şebekeleri Şirketi, Narın Bölgesindeki 90 Km'Lik Elektrik Iletim Hatları Ve Ekipmanlarının Yenilenmesini Planlıyor.

Kırıgz Cumhuriiyeti Enerji Bakanlığı, Narın Elektrik Şebekeleri İşletmesi'nin yaklaşan sonbahar-kış dönemine hazırlık planlarına ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Özellikle, 1,9 bin km'lik hatta rutin onarım ve 90 km'lik hatta esaslı onarım yapılması planlanmaktadır. Bugüne kadar 107 km hatta bakım yapılmış, 46 km hatta ise gözden geçirme gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca 8,9 bin eski izolatörün yenileriyle değiştirilmesi planlanmaktadır. Bugüne kadar 1,4 bin izolatör değiştirilmiştir. Buna ek olarak, bu yıl yüksek gerilim hattının bir bölümünün kaldırılması ve bu çerçevede beş havai hat üzerinde taşkın kontrol önlemleri için 25 destek kurulması planlanmaktadır.

Ayrıca, 110 kV yüksek gerilim hatlarına giden 61 kilometrelik yol onarılacaktır.

 

Kaynak: https://economist.kg/enierghietika/2024/05/06/narynskoie-pes-proviediet-kapriemont-90-km-linii-eliektropieriedachi/

 

Firmalarımızın ilgili Kurumlar nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda görülmektedir.

 

Narın Elektrik Şebekeleri İşletmesi

(https://npes.nesk.kg/ru/)