Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kuzey Makedonya'da enflasyon nisan ayında yüzde 4 oranında arttı

Kuzey Makedonya Devlet İstatistik Kurumu'nun yaptığı açıklamaya göre, hayat pahalılığı endeksiyle ölçülen enflasyon, nisan ayında mart ayına göre yüzde 0,7 artarken, perakende fiyatları da yüzde 1,1 arttı.

Enflasyon geçen yılın nisan ayıyla karşılaştırıldığında yüzde 4, perakende fiyatları ise yüzde 3,5 artış göstermiştir.

Enflasyondaki artışta ulaşımda yüzde 2,8, haberleşmede yüzde 1,6, gıda ve meşrubat, giyim ve ayakkabıda yüzde 0,9, eğlence ve kültür, restoran ve otellerde yüzde 0,6 oranında artış yaşanırken, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 0,4, sağlık ise yüzde 0,2 oranında arttı.

Mobilya, ev eşyası ve ev bakım gruplarında yaşam maliyetinde yüzde 0,5, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlarda ise yüzde 0,2 oranında düşüş kaydedildi.

Nisan ayında perakende fiyatları mart ayına göre yüzde 1,1 arttı.