Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu (ECLAC) Panama için 2024 yılı büyüme tahminini %4.2'den %3'e düşürmüştür.
ECLAC'a göre Panama diğer orta amerika ülkelerinin büyüme oranlarının gerisinde kalarak daha düşük düzeyde büyüme gerçekleştirecektir. Bölgedeki diğer ülkelerin ise Dominik Cumhuriyeti %4.5, Kosta Rika %3.9, Honduras ve Nikaragua %3.5, Guatemala ise %3.4 oranında büyümesi tahmin edilmektedir.
Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası (WB), Panama'nın %2.5 büyümesinin tahmin edildiğini açıklamıştır.
Maliye ve Ekonomi Bakanlığı (MEF) tahminlerine göre ise ülke 2024 yılında %2.5 oranında büyüme gerçekleştirecektir.
ECLAC'a göre bölge, kaydedilen ortalamalarının altında büyüme göstererek daha yüksek finansman maliyetleri ile karşı karşıya kalmakta, bu durum da ülkelerin büyüme kapasitelerini doğrudan etkilemektedir.
