Alternatif enerji şirketi Alteo, 2026 yılına kadar 440 MW'lık bir ağ enerji depolama sistemi kurmak için AB'nin Kurtarma ve Dayanıklılık Tesisi'nden (RRF) 9,4 milyar Ft hibe almıştır. Bu desteğin yardımıyla Alteo grubu, 2026 yılına kadar Macaristan'da 440 megawatt şebeke enerji depolama kapasitesi kurmayı hedefleyen, bugüne kadarki en büyük sıfırdan yatırımına başlayabilecektir.
Proje, şirketin 28 milyar Ft değerindeki en büyük sıfırdan yatırımıdır.
Hibe, Alteo iştirakleri Alteo-Depónia, Alteo-Therm ve Pannon Szélerőmű arasında paylaştırılacaktır.
Proje, enerji depolama faaliyetlerinin 30 Nisan 2026'ya kadar başlamasını ve hazırlık çalışmalarının 2024'ün ikinci yarısında başlamasını gerektirmektedir.
Pazartesi günü imzalanan hibe anlaşması, Alteo'nun depolama tesislerini en az on yıl boyunca işletmesini ve aynı süre boyunca depolama performansına dayalı garantili gelir telafisini sağlamaktadır.Haberde, Budapeşte Menkul Kıymetler Borsası’na kayıtlı şirketin, projenin uygulama aşamasında yatırım hakkında daha fazla ayrıntı vereceği ifade edilmiştir.
Kaynak:https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2024/06/alteo-omlenek-az-unios-milliardok-indulhat-az-oriasi-beruhazas?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator
Diğer kaynak: portfolio.hu
