Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Harezm'de Hive İle Urgenç Arasında 49 Kilometrelik Ücretli Yol İnşa Edilecek

Hive vilayeti hakimiyeti (belediyesi) basın servisine göre, Harezm bölgesi, Hive ve Urgenç şehirlerini birbirine bağlayacak 49 kilometrelik ücretli yol inşa etmeyi planlıyor.

Yeni güzergah, mevcut Hive Otoyolu'na (D215) alternatif olarak hizmet verecek ve bölgenin ulaşım sistemini modernize etmeyi ve uluslararası standartlara uygun modern bir yol altyapısı oluşturmayı amaçlıyor.

Projeye göre, yol Hive'deki tren istasyonunun yakınındaki Elobod ve Nurli Hayot Caddelerinin kesişim noktasından başlayacak ve bölge başkentini güneyden ve doğudan geçerek Urgenç Havalimanı'na kadar uzanacak.

Ücretli yolun açılmasıyla araç seyahatlerinin kolaylaştırılması, şehirler arası seyahat sürelerinin kısaltılması, trafik güvenliğinin artırılması ve mal ve yolcu taşımacılığının hızlandırılması bekleniyor. Ayrıca, projenin Harezm bölgesinin yatırım çekiciliğine katkıda bulunması öngörülüyor.

Otoyol inşaat girişimi, 14 Ocak'ta turizm, ulaşım ve sosyal altyapının geliştirilmesine adanmış toplantıda Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'e sunuldu.

Görüşme sırasında, Urgenç tren istasyonu ile havaalanı arasında bir demiryolu hattı inşa etme planları da açıklandı. (Uzdaily.uz)