Çikolata üreticilerinin faaliyetleri, zanaat ölçeğinde bile, artık pastacılık ve catering kadar kendi başına bir meslek olarak kabul edilmektedir. Böylelikle Madagaskar'da çikolata endüstrisinde yer almak isteyenlere, ister meslekten olmayan, ister sadece tutkulu olsunlar, büyük bir fırsat sunuluyor. Nitekim, ASASOA Fransa-Madagaskar derneği tarafından ülkede kurulan Chocolaterie École Edenia adlı zanaatkar çikolata üreticileri için ilk eğitim okulu, bu meslekte profesyonelleşmeleri için onları şekillendirecek en iyi varlığa sahiptir.
Eğitmenlerin eğitimine ek olarak, çırakların kakao çekirdeklerinden bar üretimine ve farklı şekil ve çeşitlerde çikolata üretimine kadar tüm süreçleri keşfetmelerine olanak tanıyan mesleki eğitim türleri de sunan çikolata fabrikasının yöneticisi Achille Rajerison, geçtiğimiz hafta Analakely'deki Arkadia alışveriş merkezinde düzenlenen “Rendez-vous des severler du chocolat” başlıklı büyük bir etkinlikte bunu açıkladı.
Bu organizasyonun, gelecekteki esnaf çikolata üreticileri için tüm pratik eğitimler için uluslararası standartlara göre donatılmış bir laboratuvarı olduğu unutulmamalıdır. Çocuklar bile, okulda sistematik olarak düzenlenen bir atölye bağlamında bunu öğrenebilirler.
Kaynak: https://lexpress.mg/category/economie/1/06/2021