Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Peru Tekstil Sektörüne Yönelik Yeni Teşvikler

Tekstil ve hazır giyim sektörü Peru’nun gayri safi yurtiçi hasılasına (GSYİH) katkısı en yüksek üçüncü sektör olarak dikkat çekmektedir. Emek yoğun bir sektör olan tekstil, Peru`da önemli bir istihdam kaynağıdır.

Peru tekstil sektörü, Covid 19 salgını sonrası toparlanmaya başlamış olsa da, 2023 yılının ilk aylarında yaşanan toplumsal protestolar ile iklim olaylarının (Yaku kasırgası ve El Niño Fenomeni) sebep olduğu sel felaketleri nedeniyle istenen büyümeyi yakalayamamıştır.

Ekonomiyi ve üretim sektörlerini desteklemek amacıyla Peru Hükümeti tarafından yürürlüğe konulan  “Con Punche Perú 2” isimli ekonomik plan kapsamında tekstil sektörüne yönelik teşvikler sağlanmıştır.

Hazır giyim ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmalar,  2024 yılı içerisinde yeni makine ve teçhizata yatırım yapmaları ve/veya yeni işçi istihdam etmeleri halinde teşviklerden yararlanabilecektir.

Hükümet, işçi istihdamını artırmanın yanı sıra  yeni makine ve teçhizat yatırımlarına  teşvik sağlayarak tekstil sektöründe verimliliği ve üretimi artırmayı hedeflemektedir.